Olvasd el a következő néhány gondolatot és neked sem lesz kétséged affelől, hogy a termékfotó mennyire fontos egy weáruház oldalán.

Ha belépsz egy üzletbe, vagy egy bevásárló központba az első dolog, hogy magával ragad a hely szelleme. Rögtön elkap a vásárlási láz. Átveszed a bolt hangulatát, ritmusát. Ezt követően pedig indulhat a vadászat! Ha megtalálod, azt amire vágysz, rögtön kézbe is veheted, megérintheted az adott terméket, így jobban megismerheted, véleményt tudsz róla alkotni és nagy valószínőséggel meg is vásárolod!

 

A webáruházak pont ezért vannak nehezebb helyzetben ilyen téren. Csak a vizuális elemekre tudnak építeni! De arra viszont maximálisan kell fókuszálniuk és a maximumot kell kihozni az adott lehetőségekből, hiszen e nélkül nem lehet magasabb megrendelésszámot elérni. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő képek kerüljenek fel webáruházad oldalaira!

Kutatások alátámasztják, hogy a vásárlók 70%-nak a szemében a termékkép minősége különös fontossággal bír a vásárlói döntéshozatalnál.

Hogyan segít a jó termékfotó?

 Láthatjuk, hogy a termékek fotói igenis nagy szerepet játszanak abban, hogy vásárlásra bírják webáruházad látogatóit. Egy elmosódott, rossz minőségű kép láttán nem maradnak az oldaladon az érdeklődőid. A webáruházadban a fotónak kell elég vonzóvá tenni a terméked. Érdemes egy termékhez akár három vagy annál több képet is feltölteni!

 

Lényeges hogy beazonosítható legyen a keresett termék, és hogy saját fotót töltsünk fel az oldalunkra, mivel nem túl előnyös, ha a weboldalon egy olyan kép található, amit esetleg máshol is használtak már illetve a vízjelekre is figyelni kell, hiszen senkinek nem jön jól egy per a nyakába egy „lopott” kép miatt.

Ha már saját magad készíted termékfotóid vagy esetleg szakemberre bízod, ügyelj arra, hogy több fajta termékfotót készíts vagy kérj! Itt arra gondolok, hogy ha esetleg egy termékből több szín vagy méret létezik, mutass belőlük párat, az sem hátrány, ha több szögből van lefotózva, így részletesebben láthatják és ettől sokkal izgalmasabb, megkapóbb lesz a dolog.

Ha több kiszerelésben létezik a termék mindegyiket ajánlott fotózni, itt viszont nagyon kell arra figyelni, hogy a megfelelő helyre töltsük fel a terméket. (Például ha van, egy 100g-os C-vitaminunk azt valóban a 100g-os C-vitaminhoz töltsük fel ne pedig az 50g-os kiszereléshez!)

 

Ami fontos a termékfotó készítésénél!

FONTOS, hogy a kép nagyítható legyen, hogy minden apró részletét meg lehessen tekinteni, ilyenkor arra kell ügyelni, hogy nagyításkor a termékfotó ne legyen pixeles (homályos) a kép. Jó minőségű, nagy felbontású képet töltsünk fel az oldalra hogy az, ne elriassza, hanem inkább vásárlásra késztesse a potenciális vásárlónkat.

Figyeljünk a megfelelő méret kiválasztására is. Azt is érdemes megjegyezni, még a jó termékfotó alkalmazása mellett érvelve, hogy ha az oldalunk szép esztétikus elrendezésű igen könnyen elronthatja az összképet a rossz minőségű fotók tömkelege!

A lényeg tehát az, hogy alkalmazzunk jó minőségű, nagy felbontású nem pixeles, saját termékfotót így növelhetjük a vásárlói bizalmat a termékeink irányában.

 Így hát munkára fel! Töltsd meg webáruházad szuper minőségű fotókkal és ezáltal növeld bevételeid!

Ezt a blogbejegyzést már olvastad? Hogyan készíts szuper termékfotókat?

Ha segítségre van szükséged, keress fel minket bátran! Segítünk elkészíteni kiváló minőségű termékfotóidat webáruházad oldalaira!